За вступ до НАТО на референдумі проголосували б 78% українців

Згідно з даними опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, якби референдум про вступ України до НАТО було проведено, то 78% опитаних українців підтримали б таке рішення, - передає Інтерфакс

"Гіпотетичний референдум щодо НАТО: 78% - за, 17% - проти. Явка - 58%", - написала політичний аналітик фонду Марія Золкіна на своїй сторінці у Facebook у середу.

За її словами, явка була б високою на травень 2016 р. не лише на заході (82%) та в центрі (58%), а й на Донбасі - 56%.

"В усіх макрорегіонах, окрім Донбасу, референдум було б виграно. На Донбасі було б 48 на 47% серед учасників голосування", - зазначила М.Золкіна.

Дослідження проводили Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та соціологічна служба Центру Разумкова з 11 по 16 травня 2016 року.

Було опитано 2016 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Що таке НАТО? Рік тому

Рік тому той-таки фонд Демініціативи проводив дослідження щодо українців і НАТО. Воно показало: Лише 8% українців вважають себе добре проінформованими щодо наслідків вступу чи не вступу до НАТО.

НАТО рейтинг україна соціологія

Знак гривні
Знак гривні