Суддя, який забороняв Євромайдан, тепер обличчя Окружного суду Києва

Суддя, який забороняв Євромайдан став офіційним голосом та обличчям Окружного адміністративного суду м.Києва, - пише Роман Маселко.

Я думав, що після обрання Царевич делегатом на Зїзд суддів, або переобрання Бабенка В.М. головою суду суддям вже буде важко ще чимось мене здивувати у своєму прагненні демонтративно ̶п̶л̶ю̶н̶у̶т̶и̶ проігнорувати питання суспільної довіри. А ні, ще залишився порох у порохівницях: збори Окружного адміністративного суду м.Києва обрали своїм суддею-спікером ... Богдана Саніна.

Так-так, саме того Саніна, який заборонив Майдан з 01.12.13 по 07.01.14. Завдяки наявності цієї заборони Беркутівці могли спокійно розганяти і калічити усіх, бо мітинг був незаконний.

Саме про постанову Саніна три члени ВРЮ (2 доктори наук та суддя ВСУ) написали окрему думку, де вказали наступне:

"Наведене свідчить про свавільність постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 30.11.2013 року, причому свавільність такого ступеня, який виводить ухвалену постанову поза межі поняття здійснення правосуддя."

Саме того Саніна, чия справа перед тим як мала бути передана на перевірку дивним чином згоріла у суді.

Навіть якщо Богдан Санін справді допустився лише помилки (а це рішення було визнане незаконним) і це не був злий умисел, то як то кажуть "осадок залишився". І його сприймає суспільство дуже неоднозначно. Невже серед 50 судів не знайшлось іншої кандидатури, без шлейфу. Його ж функція комунікувати з суспільством. І робити таких голосом і обличчям ОАСК це вже не помилка, а просто виклик і шкідництво. І якщо за це проголосували на зборах суддів, то це відповідь на питання - чому негативне відношення до усіх суддів, а не лише до тих, які справді винні. Та тому, що інші судді (чесні, порядні, невинні) чомусь обирають одіозних своїми представниками. Тому по цих представниках роблять висновок про усіх інших. І у цьому є логіка.

А ще почитайте, що він каже. Зокрема, не бачить жодних проблем у неформальних зустрічах голови ОАСК Вовка та народного депутата Грановського у кафе. І справді, не сауна ж :) Санін прирівняв це до круглого столу. Хороший меседж суспільству, коли хочеш щоб воно довіряло судам.

Репортаж про цю зустріч

Судді часто звинувачують, що їх авторитет навмисне знищується політиками, ЗМІ, активістами. Я Вам скажу одне - саме судді найбільше доклались до цього і щодня продовжують дискредитувати себе. Відкрийте ж нарешті очі.

маразм Євромайдан майдан суд санін

Знак гривні
Знак гривні