Один з очільників штабу АТО був зрадником, агентом Росії

Контррозвідка Служби безпеки України повідомляє про те, що один з заступників начальника штабу АТО був "агентом російських спецслужб". Зараз він під слідством, його прізвище не повідомляють.

"Під слідством перебувають тринадцять агентів російських спецслужб: заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини та військовослужбовець Збройних сил. Серед них також кілька мешканців різних областей, які перебували на оперативному зв’язку зі спецслужбами РФ і передавали інформацію з обмеженим доступом", - йдеться у повідомленні СБУ, яке цитує ВВС

Там також відзначають, що 22 особи вже засуджено, серед них - "кадровий співробітник головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ, громадянин Росії", якого засудили до дев'яти років в'язниці за шпигунство та вербування українських громадян.

"За останній рік співробітники СБУ ліквідували тридцять терористичних груп, підготовлених російськими спецслужбами для здійснення диверсій не тільки у районі проведення антитерористичної операції, але й у мирних українських регіонах", - повідомляють у Службі безпеки України.

армія україна росія сбу фсб

Знак гривні
Знак гривні