Аладдін Романчук прибув на суд

Перший заступник губернатора Миколаївської області Микола Романчук нікуди не втікав, а у середу прибув на суд в Одесі.

Чиновника підозрюють в отриманні хабара розміром 90 тисяч доларів.
Як передають журналісти, Микола Романчук заявляє, що відчуває себе погано, тиск у нього 160.

У середу суд має обрати запобіжний захід для нього.

Військова прокуратура Південного регіону вимагає заарештувати Романчука з можливістю внесення 20 млн грн застави. Захист заступника голови ОДА наполягає на особистому зобов'язанні або ж домашньому арешті.

Раніше військова прокуратура південного регіону заперечила інформацію про нібито втечу з лікарні Миколи Романчука.

"Він не втік, його виписали і вручили повістку про явку до правоохоронних органів у визначений термін", - розповіли ВВС Україна у прокуратурі.

Про втечу пана Романчука, у маєтку якого знайшли величезні суми валюти, підземні тунелі і сейфи із золотом, повідомив журналіст Дмитро Гнап з посиланням на персонал лікарні.

У вівторок Миколу Романчука відпустили просто із зали суду. Йому не змогли обрати запобіжний захід, а він заявив про погіршення стану здоров’я через високий тиск. Тому суддя приморського районного суду Одеси відклав засідання.

У п'ятницю головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив про затримання посадовців під час отримання хабара у розмірі 92 тисячі доларів.

Загалом затримали чотирьох держчиновників, серед них - перший заступник губернатора та заступник керівника одного з районів області.
Під час операції підозрювані чинили збройний опір.

"Хабар вимагали за надання дозволу облаштувати кар’єр з видобутку вапняку", - додав пан Матіос.

Під час обшуку у маєтку Романчука знайшли величезні суми валюти, підземні тунелі, у яких знайшли сейфи із золотом, коштовності та раритетні ікони, повідомила пізніше прес-служба СБУ.

Микола Романчук має нагороду "Героя України", яку отримав від президента Віктора Ющенка.

BBC

суд скандал романчук

Знак гривні
Знак гривні