Звільнений судом миколаївський Аладдін Романчук, звісно, зник з лікарні

Перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Романчук зник з лікарні, в яку його відправили з засідання суду. Про це повідомив журналіст Дмитро Гнап у “Фейсбуці“.

“Миколаївський “Аладдін” Романчук втік з лікарні. Щойно наш одеський кореспондент Олена Васіна спілкувалася з медперсоналом 3-ї одеської міської лікарні. Ті підтвердили, що в обід Романчук виписався і зник в невідомому напрямку”, – написав він.

Вчора Романчука, якого у п’ятницю затримали на хабарі у 90 тисяч доларів, відпустили просто із зали суду.

Романчук заявив про погіршення стану здоров’я через високий тиск. Тому суддя приморського районного суду Одеси відклав засідання на невизначений термін.

Екс-посадовця із зали суду вивезла карета швидкої допомоги. У нього закінчився 72-годинний строк затримання, а суд переніс засідання "до моменту видужання підозрюваного".

У п'ятницю головний військовий прокурора Анатолій Матіос заявив про затримання посадовців під час отримання хабара у розмірі 92 тисячі доларів.

Загалом затримали чотирьох чиновників, серед них - перший заступник губернатора та заступник керівника одного з районів області.

Під час операції підозрювані чинили збройний опір.

Романчук має нагороду "Героя України", яку отримав від президента Віктора Ющенка.

Під час обшуку у маєтку першого заступника губернатора Миколаївської області знайшли величезні суми валюти, підземні тунелі, у яких знайшли сейфи із золотом, коштовності та раритетні ікони.

"Високопосадовець зберігав вдома валізу з 300-ми тисячами доларів США та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких були сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, та столовим сріблом", - уточнили в СБУ.

Слідчі також знайшли "чорну бухгалтерію" чиновника.

У валізі також були золоті прикраси та фашистські хрести.

BBC, Новинарня

суд скандал романчук

Знак гривні
Знак гривні