У Києві вимагають заборонити гей-парад

Петиція київській міській владі про заборону проведення в Києві маршу ЛГБТ-спільноти, запланованого на 12 червня, набрала необхідні 10 тисяч підписів. Тепер її зобов'язана розглянути міськрада.

Петиція розміщена на сайті міськради, тепер повинна бути розглянута київською владою.

Ініціатива була зареєстрована 30 травня. На думку автора петиції Наталії Галушко, акції ЛГБТ-спільноти неприпустимі, оскільки в країні йде війна, а такі заходи ще більше "підривають нестабільну ситуацію".

"Гей-паради і будь-які інші масові заходи ЛГБТ-активістів повинні бути заборонені. Бажання влади показати Київ як "європейську" столицю зрозуміле. Однак чи варто через це нехтувати інтересами інших? Адже щоб зробити Київ "європейським", краще почати з чистих вулиць, боротьби з незаконними забудовами та збереження природи, ніж з проведення кольорових "парадів", які викликають лише провокації, побиття і арешти", — йдеться в тексті петиції.

Раніше предстоятель української греко-католицької церкви Святослав заявив, що УГКЦ з великим болем відноситься до проведення ЛГБТ-маршу в Києві.

Нагадаємо, гей-прайд повинен пройти в Києві 12 червня. Представники Організації українських націоналістів Миколи Коханівського і бійці 13-ї окремої київської сотні українського Добровольчого корпусу "Правий сектор" вже заявили про свій намір перешкодити проведенню акції.

Зі свого боку Конгрес США у відкритому листі закликав українську владу створити безпечні умови для проведення ЛГБТ-прайду. У вівторок до Києва має прибути спеціальний посланець США з прав людини ЛГБТ-спільноти Ренді Беррі

Поліція також пообіцяла не допустити провокацій під час акції - її очільниця Хатія Деканоїдзе заявила, що правоохоронці "жорстко захищатимуть" учасників ЛГБТ маршу.

акція київ влада

Знак гривні
Знак гривні