Порошенко не виводив кошти за кордон - висновок компанії Baker & McKenzie

Українське представництво Baker & McKenzie - одної із авторитетних міжнародних юридичних фірм - зробило аналіз документів про офшорні транзакції, які передували передачі долі компанії Рошен у трастове керування. Висновок: виведення коштів за кордон не було.

Реструктуризація "не передбачала будь-якого переказу грошових коштів з України до інших держав", - йдеться у висновку Baker & McKenzie. Придбання акцій іноземних компаній відбувалося "як обмін акцій на українські корпоративні права".

Також в Baker & McKenzie прийшли до висновку, що згідно українського законодавства, для придбання фондом П. Порошенко акцій кіпрської компанії і внеску в її капітал часткою в українській компанії, не потрібні будь-які ліцензії НБУ або Мінекономіки.

Таким чином, висновки Baker & McKenzie спростовують результати розслідування від Слідство.Інфо, яке базувалося на неправильному перекладі документів, а згодом на особистій точці зору кіпрського адвоката Єлєни Константіноу, росіянки за походженням і прихильниці Путіна.

Твердження Слідство.Інфо про те, що компанії пов'язані з Порошенком здійснили виведення за кордон грошових коштів з порушенням українського законодавства, були широко оприлюднені низкою українських ЗМІ.

Детальніше про аналіз Baker & McKenzie, зроблений у відповідь на запит компанії ICU, що займається фінансами компанії Петра Порошенка, можна прочитати у прес-релізі, переданому агенції Інтерфакс-Україна.

рошен слідство.інфо траст порошенко

Знак гривні
Знак гривні