Юристка, яка розповіла Слідству.інфо про кеш Порошенка - велика фанатка Путіна. СКРІНШОТИ

Кіпрська юристка Єлєна Константіну походить з Росії і закінчила у свій час Московську Державну Академію Права. Крім консультацій про "комбіновані платежі" Порошенка, вона також пише у ФБ про славу руcского оружия, Великого Путіна та інші цікаві речі.

Ці та інші коментарі можна знайти на сторінці-профілі її фірми та на її Facebook.

- Серед іншого, нещодавно пані була учасницею російського пропагандистського маршу "Безсмертного Полку" в Ларнаці, Кіпр:

- Репостить чудові картинки з ведмедями, калашніковим, атомними підводними човнами та іншим побєдобєсієм:

- Вважає, що "8 травня сумують ті, хто програли, а 9 травня - радіють переможці":

- Територія України, - на думку, яку поширює Константіну - це насправді територія іншої країни (Росії?):

- І нарешті, щоб розуміти її рівень неупередженості щодо Порошенка, наводимо коментар юристки за травень 2014 року: "одолжение делает? :) да кто с этим кровожадным скотосамозванцем разговаривать будет?"

Отже, підсумок: станом на сьогодні, 22 травня, основним аргументом, на якому базується твердження Слідства.Інфо про виведення Порошенком коштів за кордон, є особиста точка зору росіянки, яка підтримує Путіна, вважає, що України не повинно існувати, є учасником пропагандистських проросійських маршів на Кіпрі і називає Порошенка палієм війни й нелегітимним президентом.

Нагадаємо хронологію розслідування Слідством.Інфо офшорної активності компаній Петра Порошенка:

* Квітень, 3 - поява у рамках глобальної акції "Панамські документи" розслідування, де використовуються гра на емоціях глядачів i твердження про ухиляння від сплати податків в офшорах, яке журналісти Слідства не змогли довести.

* Травень, 18 - вихід в ефір сюжету з твердженням про виведення більше 3 млн євро. Сюжет побудований на грубій помилці у перекладі з грецької мови, навмисній або неусвідомленій, якої припустилися автори сюжету з Слідство.Інфо. Спростування юристів Порошенка та протести незалежної юридичної компанії до уваги не приймаються.

* Травень, 20 - Слідство.Інфо де-факто визнає помилку з перекладом, і корегує своє початкове твердження. Тепер воно звучить як змішаний платіж - акцією та грошовими коштами, і на цей раз про точну частку грошових коштів вже не йдеться.

Цю версію підтверджує лише коментар "кіпрсько-російської" юристки Єлєни Константіну, про особистість якої ми написали вище.

У коментарі вона оригінально трактує символ "/" як "ТА" , тобто "готівка / негрошовий платіж" перетворюються у неї на "готівка ТА негрошовий платіж" (саме так у повідомленні "Слідства" з'являється інформація про змішаний платіж).

Водночас у діловій та юридичній практиці значно більш поширеним є значення "/" як "АБО", тобто "готівка / негрошовий платіж" означає "готівка АБО негрошовий платіж". Kіпрські юристи Порошенка оприлюднюють документи, в яких iдеться про те, що платіж був саме негрошового типу - шляхом передачі частки власності.

слідство.інфо пропаганда скандал порошенко

Знак гривні
Знак гривні