День Києва 2016: програма заходів (ВІДЕО)

День Києва в 2016 році буде проводитися з 27 по 29 травня в декількох районах столиці.

Офіційна частина

Київська міська державна адміністрація затвердила проведення 35 культурно-освітніх і спортивних заходів до Дня Києва 28-29 травня.

Зокрема, у Києві відбудеться фестиваль "День Києва. Свято на пагорбах", що об'єднає 5 локацій, 5 сцен і більш як 40 артистів, які продемонструють різні історичні напрямки становлення київської музичної культури.

Головна сцена фестивалю буде розташована на Софійській площі, ще три сцени - на Михайлівській площі, Пейзажній алеї й Андріївському спуску.

На Контрактовій площі буде встановлена "Молода сцена", де будуть виступати молоді київські виконавці.

Також відбудеться фестиваль "День Києва на Поштовій" на Поштовій площі.

У парку Кіото на лівому березі буде організований "Український інтерактивний Арт-простір", де кожний бажаючий зможе зануритися в давні українські традиції та опанувати народні ремесла, ознайомитися з традиційною українською кухнею, вивчити народні пісні, танці і зіграти на музичних інструментах.

Увечері 28 і 29 травня на фасаді будівлі Київміськадміністрації буде представлено 3D-шоу "Інновації, народжені в Україні", яке представить гостям свята легендарні винаходи українців ХХ століття.

Крім того, на території "Софії Київської" відбудеться фестиваль мистецтв "Anne de Kiev fest", присвячений Анні Ярославні - королеві Франції.

Як це було минулого року:

Спорт

В рамках Дня Києва на території міста відбудеться також ряд спортивних акцій: міжнародна велогонка HORIZON PARK СLASSIK, спортивно-благодійна акція "Пробіг під каштанами", яка проходить в Києві вже 24 роки поспіль, легкоатлетичний пробіг, регата, турнір з тенісу, чемпіонат міста з сімейних видів спорту.

Минулорічний Забіг під каштанами

День Києва в Парку Київська Русь

У вихідні 28 та 29 травня Парк Київська Русь так само проведе ряд заходів до Дня Києва 2016.

Лазери та феєрверки

Завершальними заходами до Дня Києва в 2016 році стануть традиційні шоу феєрверків і лазерне шоу на Оболонській набережній над Дніпром.

Найкрасивішим досі вважається салют на День Києва 2012 року.

За матеріалами: РБК, Українські новини

краса київ

Знак гривні
Знак гривні