ГПУ образилась на посадовця Мін'юсту за слова про переставляння меблів у борделі (ВІДЕО)

Владислав Куценко, прокурор Генеральної прокуратури, закликав Міністра юстиції Павла Петренка розібратись із своєю підлеглою — Тетяною Козаченко, котра керує департаментом люстрації.

«Ми ставимо питання до Павла Петренка провести певну роботу з цієї людиною, і дати певну оцінку, чи вона достойна перебувати далі на державній службі, чи не працює ця людина проти тих реформ, які сьогодні впроваджуються в країні», — сказав Куценко, якого цитує Громадське.

Владислава Куценка образила оцінка Козаченко всеукраїнської конференції прокурорів, на якій третій день прокурори обирають собі самоврядування.

Як повідомлялося, напередодні таємного голосування 26 квітня делегати отримали смс-повідомлення з вказівками, за кого голосувати.

Директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко назвала у facebook всеукраїнську конференцію прокурорів «переставлянням меблів в публічному домі».

Також Козаченко сказала, що прокуратура і далі в такому вигляді де-факто залишається заточеною під Адміністрацію президента, хоча де-юре це тепер буде не так.

Раніше, всеукраїнська конференція працівників прокуратури сформувала Раду прокурорів.

Від Генеральної прокуратури обрано В'ячеслава Говінского (292 голоси), від регіональних прокуратур — Регіну Васютинську (234 голоси), Сергія Кріпака (296 голосів), Юрія Ковальова (266 голосів).

Від місцевих прокуратур обрані Алла Вальчук (269 голосів), Сергій Лужицкий (266 голосів), Ігор Пятковский (303 голоси) і Богдан Чегіль (325 голосів).

скандал прокуратура

Знак гривні
Знак гривні