Прокурорське самоврядування відбирає у генпрокурора ключові повноваження (ВІДЕО)

Створення прокурорського самоврядування відбирає у генерального прокурора ключові повноваження. Про це в ефірі Громадського розповів колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько.

«В Україні запроваджується інститут прокурорського самоврядування. Тобто, ті основні повноваження, які були в руках генерального прокурора — вони переходять до органів прокурорського самоврядування. Тобто, так званої Ради прокурорів, і Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів», — сказав Касько.

За його словами, тепер саме прокурорське самоврядування буде призначати і звільняти працівників ГПУ.

Делегати на конференції прокурорів отримали смс з вказівками щодо голосування (ВІДЕО)

«Тепер усі питання щодо призначення і звільнення прокурорів на ключові посади, призначення рядових прокурорів, переміщення і звільнення прокурорів, а також притягнення їх до дисциплінарної відповідальності будуть в руках саме цих органів», — сказав екс-заступник генпрокурора.

Він також розповів, що загалом система прокурорського самоврядування «є дуже корисним інструментом». Але, за його словами, в Україні цей орган є контрольованим колишньою системою.

Як відомо, 26 квітня у Києві розпочала роботу перша Всеукраїнська конференція прокурорів. На захід прибули 463 делегати з усіх регіонів країни. Головою президії обрали прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка.

прокуратура реформи

Знак гривні
Знак гривні