Україна таки отримає безвізовий режим з ЄС цього літа?

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що Україна виконала своє "домашнє завдання" для візової лібералізації й може отримати безвізовий режим до літа цього року.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", - передає УП.

"Коли ми говоримо про їхню "домашню роботу", конкретні завдання, які українці мали виконати, – вони зроблені та імплементовані. Тож які причини для перешкод? Як на мене, немає ні моральних, ні законних підстав для зупинки чи ускладнення цього й без того складного процесу", - сказав Лінас Антанас Лінкявічюс.

Він зазначив, що Україні та Грузії було нелегко виконати всі вимоги ЄС для скасування віз, але вони це зробили.

"Тепер ми мусимо імплементувати те, що самі вирішили. Багато представників ЄС наголосили на цьому, тож, сподіваюся, цей процес пройде злагоджено. Ми не маємо зводити додаткових перешкод всередині цього шляху чи придумувати якісь нові правила. Це безкінечний процес, ніхто не є ідеальний, але ці держави здійснили те, чого від них вимагали. Тепер свою частку роботи маємо зробити ми, і, сподіваюся, до літа вони мають отримати безвізовий режим", - заявив він.

Відзначається, що в найближчим часом Європейська комісія передасть до Європейського парламенту пакет законодавчих актів про скасування віз для громадян України для короткострокових подорожей в країни "шенгену".

На думку Лінкявічюса, заяви про численні перешкоди на шляху до скасування віз абстрактні.

законопроект корупція реформи Європа візи

Знак гривні
Знак гривні