Уряд є - і США надасть кредит на 1 млрд доларів

Петро Порошенко і віце-президент США Джо Байден "домовилися про підписання угоди" щодо третього траншу кредитних гарантій на 1 млрд доларів. Про це написав речник президента України Святослав Цеголко у Twitter.

Лідер України і віце-президент США провели телефонну розмову. Пан Байден привітав формування нової коаліції та уряду на чолі з прем’єром Володимиром Гройсманом, - пише ВВС

Пан Порошенко наголосив, що новий уряд продовжить реформи, активно співпрацюватиме з МВФ і виконуватиме Мінські домовленості.

Віце-президент США запевнив, що Вашингтон й надалі підтримуватиме Україну.

"Співрозмовники відзначили важливість активізації боротьби з корупцією в Україні та якнайшвидшого призначення нового генерального прокурора", - повідомила прес-служба Петра Порошенка.

Також президент і пан Байден закликали керівництво РФ негайно звільнити Надію Савченко, стан здоров'я якої погіршується.

Після свого візиту до США пан Порошенко заявив, що США пообіцяли Україні кредит після формування уряду.

У повідомленні американського посольства в Україні про зустріч Петра Порошенка і президента США Барка Обами відзначалось, що умовою "розблокування міжнародної допомоги, включно з 1 млрд дол" для Києва є "формування стабільного, орієнтованого на реформи уряду", а також ухвалення потрібних реформ.

президент сша кредит

Знак гривні
Знак гривні