У фрацію БПП вступають окремі депутати - скоро вистачить на коаліцію без Тимошенко

Вчора до фракції БПП повернувся скандальний депутат Барна. Сьогодні Ірина Суслова написала заяву про вступ до фракції "Блок Петра Порошенка", повідомила вона сама журналістам у кулуарах Ради.

Пані Суслова стала другим позафракційним депутатом, що протягом останніх двох днів оголосили про входження до пропрезидентської фракції, - передає ВВС

Наразі, за даними сайту Верховної Ради, сумарна кількість депутатів у фракціях "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт" складає 219 людей.

У разі, якщо ця цифра досягне 226, ці фракції зможуть створити коаліцію без залучення до неї інших політсил.

Нагадаємо, Тимошенко гальмує створення коаліції, шантажуючи вимогами, які обвалять бюджет

***

Навіщо це потрібно

Як відомо, у разі неспроможності парламента створити коаліцію - на країну чекають позачергові вибори. При цьому вибори, якщо вірити соціології, вигідни Тимошенко (ну і Опоблоку) й невигідні решті, особливо Народному фронту, який уже навіть не долає прохідний бар'єр.

Таким чином, зараз можна очікувати вступу ще сімох депутатів або в БПП, або в Народний фронт.

Казус Суслової

Ірина Суслова стала депутаткою парламенту за списком партії "Самопоміч".
У лютому минулого року її виключили з фракції після того, як вона всупереч рішенню своєї політсили проголосувала за призначення на пост генерального прокурора Віктора Шокіна.

З того часу пані Суслова була позафракційною.

У коментарі журналістам вона заявила, що входить до фракції БПП, аби "не допустити реваншу Партії регіонів", який, за її словами, може стати реальним у разі проведення в Україні дострокових парламентських виборів.

Вона заперечила інформацію, що в обмін на входження до пропрезидентської фракції отримає фінансову винагороду або якусь посаду.

"Мені нічого не пропонували, ніхто не може підтвердити цю інформацію", - сказала пані Суслова.

суслова Рада

Знак гривні
Знак гривні