Тимошенко гальмує створення коаліції, шантажуючи вимогами, які обвалять бюджет (ПЕРЕЛІК)

Невеличкий штрих до переговорів про коаліцію. Установчі збори нової коаліції, які було анонсовано на сьогодні, відкладено в зв'язку з висуненням нових вимог від фракції «Батьківщини».

Про це пише «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

В "Батьківщині" з притаманною цій силі скромністю й простотою заявили, що "ми не вимагаємо жодних посад. Ми хочемо, щоб прийняли закони по податку землі, мораторій на продаж землі до кінця каденції, знизили тарифи, ренту на газ, зняли оподаткування пенсій".

Блискучий задум: убити двох зайців одразу. По-перше, показати виборцям, хто саме вболіває за народне щастя. По-друге, остаточно добити економіку і розбалансувати бюджет. А потім з чистим серцем звично заявити, що партнери по коаліції - сволочі, гримнути дверима і піти на дострокові вибори чи замутити "третій майдан", словом, добити Україну зсередини, а верхи на руїнах посадити керувати білу й пухнасту Юлю, - пише Тараса Шамайда.

«Фракція «БПП» зараз проведе своє засідання, тому що ми отримали нові позиції та вимоги від наших партнерів. Ми хочемо їх обговорити», – сказав народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко.

За його словами, до обговорення пропонується низка законопроектів, яких вимагає партія «Батьківщина».

Відзначимо, що «Батьківщина» виставила додаткові вимоги – в зв'язку з виходом «Радикальної партії Олега Ляшка» з коаліційного процесу ціна їхніх голосів зросла. Так, якщо в понеділок, 28 березня, Юлія Тимошенко висувала всього п'ять вимог, то сьогодні, у вівторок, 29 березня, їх уже 18.

Нагадаємо, коаліцію формують фракції «Народного фронту», «Блоку Петра Порошенка» та «Батьківщини». «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Самопоміч» вирішили залишитися в опозиції. Фракція «БПП» має 135 депутатів, в «Народному фронті» налічується 81 багнет, «Батьківщина» нараховує 19 нардепів.

Разом ці фракції налічують 235 осіб за необхідного мінімуму для коаліції 226 голосів.

Рада тимошенко

Знак гривні
Знак гривні