Російський суд відмовив Савченко в останному слові. Вона оголосила сухе голодування

Російський суд відмовив Савченко в останному слові. Вона оголосила сухе голодування.

Після виступу в дебатах третього адвоката льотчиці Марка Фейгіна суддя запитав, чи мають учасники якісь коментарі. Після цього суддя повідомив, що сьогоднішнє судове засідання закрито, і він продовжить засідання 9 березня.

У відповідь Савченко заявила, що відмову їй в останньому слові сприймає як порушення її прав, і від завтрашнього дня вона починає сухе голодування.

2 березня на суді Савченко заявила, що може розпочати сухе голодування, якщо суд буде затягувати з винесення їй вироку. «Якщо суд бере більше двох тижнів на винесення вироку, який і так продиктований згори і давно написаний, то я оголошую сухе голодування із завтрашнього дня, і вирок ви будете виносити мені посмертно без мене», - сказала Савченко.

Українську льотчицю в Росії звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетинанні російського кордону. Савченко і її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

У середині грудня минулого року російський суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона у знак протесту оголосила голодування - третє з моменту її арешту влітку 2014 року.
2 березня держзвинувачення зажадало, щоб суд засудив Савченко до 23 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

суд савченко війна росія

Знак гривні
Знак гривні