Майданівець публічно заявляє, що вбив беркутівців.

Генпрокуратура України вже виклика́ла на допит майданівця Івана Бубенчика, який заявляє, що 20 лютого 2014 року вбив на Майдані двох силовиків, однак той не з'являвся на допит, розповіли ВВС Україна у відомстві.

Учасник київських протестів розповідає, що вранці дня, коли відбувся розстріл Майдану, він з автомата застрелив щонайменше двох офіцерів з боку силовиків, а також поранив ще кількох у ноги.

РОЗПОВІДЬ БУБЕНЧИКА

За словами Сергія Горбатюка, який очолює управління спеціальних розслідувань у ГПУ, Іван Бубенчик і раніше фігурував у справі про вбивства на Майдані, однак висунути йому підозру у вбивствах неможливо через рішення парламенту.

"Згідно з рішенням Верховної Ради, всі особи, які були причетні до будь-яких злочинів проти правоохоронців (під час Майдану – Ред.), попадають під амністію. Справи стосовно них мають бути закриті. Вони не можуть бути затримані, їм не може бути повідомлено про підозру", - сказав пан Горбатюк.

За його словами, ГПУ розслідує як убивства протестувальників, так і вбивства силовиків.

"І він у нас фігурував як одна з осіб, які можуть бути причетні до пострілів, ще до виходу цього фільму", - сказав пан Горбатюк.

Він каже, що Івана Бубенчика, який вже раз не прийшов на допит як свідок, викликатимуть знову, після чого, якщо він не з'явиться, зможуть доставити силою.

"Там не тільки Бубенчик, там є ще одна особа, який у Facebook хвалився, що він здійснював постріли і вбив", - уточнив пан Горбатюк.

За його словами, слідство перевіряє такі заяви цих протестувальників, щоб встановити їхню вірогідність.

Хто такий Іван Бубенчик

Іван Бубенчик розповідає, що вранці 20 лютого 2014 року він з автомата вбив двох силовиків, стріляючи з приміщення Консерваторії. Ще кількох, каже він, поранив у коліна.

"Я вибрав двох командирів… Спочатку одного, потім другого", - розповідає він у фільмі.

Іван Бубенчик розповідає, що автомат і 75 набоїв до нього він отримав з рук невідомого протестувальника, який сам був не готовий стріляти з такої зброї.

За його версією подій, убивши в потилицю двох командирів, він почав стріляти по інших силовіках "на рівні коліна", швидко пересуваючись за щитами мітингарів: "Щоб створити ефект, що на Майдані дуже багато зброї". Насправді, каже він, зброї було мало.

Після цього загони міліції почали тікати.

"Вони вбивали свободу. Так само ми зі зброєю маємо право захищати свою свободу", - розповідає про мотив своїх дій Іван Бубенчик.

Про себе він каже, що навчився стріляти у радянській армії, де був розвідником. Був поранений у боях на Донбасі.

Нині, розповідає герой фільму, він хоче відкрити на Львівщині дитячу школу рибальства, однак місцева влада не виділяє йому ставок для цього.

розслідування майдан кіно бубенчик

Знак гривні
Знак гривні