Від грипу цієї зими померли 60 людей. КМДА рекомендує масочний режим у Києві

Київська міська державна адміністрація рекомендує запровадити в столиці масочний режим для запобігання поширенню грипу та ГРВІ. Про це повідомив на прес-конференції радник Київського міського голови Михайло Радуцький.

Таке рішення було ухвалено за підсумками оперативної наради в КМДА у четвер вранці, 21 січня, - передає Громадське.

Масочний режим, зокрема, має бути введений у місцях надання адміністративних послуг, у комунальних організаціях та інших установах. При цьому керівники підприємств та організацій мають відповідати за дотримання графіку заміни масок.

Окрім того, КМДА продовжила профілактичний карантин у навчальних закладах до 27 січня. При цьому, 26 січня буде ухвалено рішення про можливе подальше продовження карантину.

Згідно з даними Санітарно-епідеміологічної служби, в Києві наразі спостерігається зниження на 11% зростання захворюваності серед учнів і в дитячих садах.

При цьому зростає відсоток захворюваності серед дорослого населення.

Смертність

«В цілому за цей сезон померло 60 осіб. Смертність становить 0,13 на 100 000 населення», — розповіла Колесникова.

За її даними, найбільша смертність була зафіксована в Одеській області.

Разом з тим Колесникова зазначила, що в 2009 році в Україні під час епідемії грипу померли 1 128 осіб.

У свою чергу тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас повідомив, що в даний час епідеміологічний поріг захворюваності на грип перевищено у Донецькій і Рівненській областях.

«Якщо говорити про рівень захворюваності, то ми відзначаємо тільки в двох регіонах — це Донецька та Рівненська області. Тут спостерігається перевищення контрольних рівнів так званих епідеміологічних порогів. Ще три області — Вінницька, Херсонська і Чернівецька - знаходяться близько епідпорога», — підкреслив Протас.

При цьому він зазначив, що в Житомирській, Закарпатській, Київській, Луганській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській областях і в Києві спостерігається зниження приросту захворюваності. У всіх інших регіонах — відзначена тенденція до зростання.

«За останній день 86000 людей звернулися до медичних установ за допомогою», — додав Протас.

грип медицина суспільство карантин київ

Знак гривні
Знак гривні