Реальна зрада. Львівську компанію звинувачують у поставці в «ДНР» запчастин для БТРів

СБУ та фіскальна служба перевіряють причетність львівської компанії «Галпідшипник» до поставок вузлів та елементів для бронетранспортерів бойовикам так званої «ДНР». Про це пише Цензор.нет.

У середині грудня минулого року у Київському райсуді Харкова почалося слухання справи про можливі поставки в так звану «ДНР» з підконтрольних українській владі територій елементів бойової техніки.

Прямі звинувачення поки висунуто тільки керівникові «філії» однієї з українських промислових компаній. Але джерела Цензор.нет у відповідній галузі стверджують, що напрацьовані підозрюваними схеми щосили адаптують інші компанії, які прагнуть заробити на, прямо кажучи, озброєнні ворогів країни.

Як з’ясували податківці, виручку від продажів в «ДНР» харківська і запорізька філії «Галпідшипник» отримували через системи електронних платежів, причому спочатку гроші накопичувалися в Росії, а вже потім перекидалися на українські рахунки.

Для переведення в готівку коштів, як підозрюють у Фіскальній службі, використовувалися конвертаційні центри, що одночасно дозволяло приховувати факт недостачі продукції, що підпільно переправлялася терористам. За матеріалами справи, порушеної ще наприкінці червня минулого року, загальна сума коштів, незаконно переведеної в готівки, сягає 40 млн гривень.

Також з’ясувалося, що приватне підприємство «Галпідшипник МТС» — та сама донецька філія компанії — зареєструвалося в «органах» сепаратистів і абсолютно відкрито платить податки так званій «ДНР».

Нарешті, як випливає з офіційної відповіді СБУ на запит нардепа Антона Геращенка, через рахунки, що використовувалися контрабандистами, також могло проходити фінансування створення «Харківської народної республіки» та інших терористичних рухів.

Слідство має підозри, що як «Галпідшипник», так і деякі інші компанії розвивають схему поставок продукції в «ДНР» через територію Росії. Тобто за паперами товар поставляється російським контрагентам, проте насправді потрапляє до сепаратистів через підконтрольну їм частину російсько-українського кордону.

Детальніше читайте на сайті ЦЕНЗОР.НЕТ

P. S. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевими бенефіціарними власниками приватного підприємства «Торговий дім "Галпідшипник"» є Олександр Едуардович Тільман та Світлана Петрівна Саєвич.

суд днр сбу галпідшипник

Знак гривні
Знак гривні