Україна за рік піднялася на 10 позицій у рейтингу доступності даних (ІНФОГРАФІКА)

Україна піднялася з 68-го на 58-ме місце в рейтингу доступності урядової інформації - Global Open Data Index.

"Зусилля дають результат. У тому числі завдяки проекту є-data Україна піднялась у світовому рейтингу Global Open Data Index на 58-ме місце зі 134 країн", - повідомила заступник міністра фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

За словами Маркарової, вирішальним для такого стрибка стало відкриття даних про витрати бюджетних коштів на порталі www.e-data.gov.ua та даних про державні закупівлі.

Заступник міністра також зауважила, що головною перепоною для подальшого покращення позиції України в цьому рейтингу є "відсутність єдиного ресурсу відкритих даних про бюджет" і висловила переконаність, що найближчим часом цю проблему буде усунено завдяки розвитку модуля "Прозорий бюджет" у межах проекту "є-data", - передає Інсайдер

Global Open Data Index – це проект всесвітньої неприбуткової мережі Open Knowledge, яка займається популяризацією концепції "доступних знань" задля підвищення рівня добробуту, освіченості та поінформованості населення.

Щороку Global Open Data Index займається моніторингом відкритості та доступності інформації, яку публікують уряди більш ніж 100 країн. Цього року п'ятірку лідерів рейтингу очолили Тайвань, Великобританія, Австралія, Данія та Колумбія.

дані IT реформи інфографіка уряд

Знак гривні
Знак гривні