Біля Ради замість національного підняли для Байдена американський прапор. Ключові тези (ФОТО)

В ходу в соцмережах мем: "Байден прийде - порядок наведе".

Фото з фейсбуку Святослава Хоменка:

Деякі з основних тез Байдена в Раді:

Корупція в Україні процвітає як ніде у світі. "Ви не зможете знайти жодної країни у світі, де ракова пухлина корупції так процвітає. Ви не зможете знайти жодної країни. Не достатньо просто організувати бюро по боротьбі з корупцією, вам для боротьби потрібно провести судові реформи", - сказав Байден.

"Корупція відбирає ресурси в народу, вона не допускає розвитку економіки, ми знаємо про це, ви знаєте про це, українці знають про це".

Remember remember the 21st of November. Байден нагадав Верховній Раді про відповідальність перед Майданом. "Перед кожним з вас стоїть відповідальність використати цю можливість, ці жертви, які були принесені на Майдані сотнями людей", - сказав Байден.

"Їхня жертва, це зараз стало вашим обов'язком. Не мені це казати, що це зусилля спільні, як президента, так і прем'єра, так… щоб усе, що відбулося під час революції Гідності, стало реальністю", - продовжив Байден.

Крим - ваш. США ніколи не визнають анексії Криму. "Сьогодні Росія окупувала незалежну українську територію. І я хочу чітко сказати: США не визнають і ніколи не визнають спроби Росії анексувати Крим", - сказав Байден.

"У 21 столітті країни не можуть перекроювати кордони силою. В цьому і є основні правила, і якщо ми їх не виконаємо, ми зруйнуємо день. Росія порушила ці правила і продовжує порушувати".

Амністія "легшим" сепаратистам. Україна повинна амністувати сепаратистів без важких злочинів.

"Україна має своє зобов'язання, що включає надання амністії особам, які не скоїли важких злочинів, що не передбачають вищу міру покарання, а також децентралізація управління на Донбасі", - сказав Байден.

За словами Байдена, Україна має провести децентралізацію влади в Донбасі, провести вибори. "Якщо Росія виконає свою частину зобов’язань, то й ви повинні виконати свої зобов’язання. Це може забезпечити вам вирішення конфлікту та відновлення суверенітету", - підсумував Байден.

Рада маразм сша байден

Знак гривні
Знак гривні