Замість відставленого Паскала кримінальну поліцію очолить Вакуленко

Кримінальним блоком замість першого заступника голови Національної поліції Василя Паскала, який подав у відставку, займатиметься Олександр Вакуленко.

Про це на брифінгу заявила керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, пише Інсайдер.

"Василь Федорович Паскал, який написав рапорт про звільнення в неділю, не залишається в системі Національної поліції. Поки що курувати кримінальний блок буде мій інший заступник Олександр Вакуленко, який курує зараз слідство. Потім уже подивимося", - сказала вона.

Нагадаємо, 30 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийняв рапорт про відставку першого заступника голови Національної поліції Василя Паскала. Паскал подав у відставку після обурення громадськості у зв'язку з призначенням його на цю посаду.

Нагадаємо, 21 квітня стало відомо, що громадська рада з люстрації при Міністерстві юстиції просить Окружний адміністративний суд Києва зобов'язати кабінет міністрів звільнити заступників міністра внутрішніх справ Василя Паскала та Віталія Сакала. Суд відмовився.

Як повідомляв депутат Ради Ігор Луценко, Паскал очолював велику групу оперативників міліції, які вели роботу проти Майдану.

Нагадування: Найчесніший міліціонер

А ще кілька днів тому, 28 листопада, Аваков заявив, що не має наміру звільняти першого заступника керівника Національної поліції Василя Паскала.

Його не буде звільнено. Я вважаю, що він найчесніший міліціонер", - сказав міністр.

За його словами, Паскал брав участь у бойових діях у Дебальцевому (Донецька область) і був поранений.

Також Аваков підкреслив, що Паскал брав активну участь у затриманні колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", підозрюваних у злочинах проти активістів Євромайдану.

"Не треба мені розповідати, хто такий Паскал. Це він розслідував злочини проти активістів Веремія і Жизневського і під його керівництвом було затримано 18 "беркутівців", частину з яких пізніше звільнила Генеральна прокуратура", - зазначив Аваков.

Міністр тоді висловив здивування критиці Паскала, яка, за його словами, останнім часом поширюється "псевдополітиками" в суспільстві.

скандал поліція реформи паскал мвс

Знак гривні
Знак гривні