Паскал таки піде у відставку

Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляє, що Василь Паскал подасть рапорт про відставку з посади першого заступника голови Нацполіції.

«Ми говорили з ним. Він також так вважає: нам потрібні допомога і підтримка суспільства, громадян», – зазначила Деканоїдзе ввечері в неділю, 29 листопада, - передає Радіо Свобода.

За її словами, рішення Паскала написати рапорт про звільнення є правильним.

28 листопада міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що першого заступника голови Національної поліції Василя Паскала не звільнять із посади.

Раніше цього тижня у Києві мітингували проти призначення Василя Паскала першим заступником голови Національної поліції. Громадські активісти наголошували, що Паскал мав би потрапити під дію закону про люстрацію, а також заявляли, що він міг бути причетним до переслідування учасників Революції гідності, оскільки під час цих акцій протесту працював на керівних посадах у МВС. У МВС пізніше виступили зі спростуванням заяв активістів.

До призначення у Національну поліцію Василь Паскал був заступником міністра внутрішніх справ.

У березні програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA Перший», повідомляла про те, що Василь Паскал, який на момент публікації був заступником Авакова, мав потрапити під дію закону «Про очищення влади». Паскал обіймав керівні посади в органах внутрішніх справ у період президентства Віктора Януковича, у департаменті кримінальної міліції, а пізніше – у департаменті карного розшуку.

Програма «Схеми» також звертала увагу на те, що Василя Паскала призначили на посаду у грудні 2014 року, коли закон «Про очищення влади» вже діяв.

скандал поліція реформи паскал мвс

Знак гривні
Знак гривні