Рада розглядає безвізовий пакет. П'ять із шести законопроектів уже прийнято (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок розглядає шість законопроектів, які необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС.

Як повідомляє ВВС, біля Верховної Ради від самого ранку зібрались кілька десятків протестувальників - серед них активісти, які вимагають проголосувати законопроекти, необхідні для безвізового режиму із ЄС.

Три законопроекти депутати вже ухвалили в цілому, ще один - в першому читанні:

Депутати внесли зміни до Кримінального процесуального кодексу щодо арешту майна ( законопроект 2540а). Яценюк, який перебуває в Раді, його вже розкритикував. Євросоюз у майбутньому ще його оцінить.

У Кримінальному процесуальному кодексі уточнили підслідність органів досудового розслідування ( законопроект 2542а). Цей законопроект обмежує повноваження СБУ із досудового розслідування кримінальних правопорушень.

У Кримінальний кодекс внесли зміни щодо спеціальної конфіскації майна, отриманого злочинним шляхом ( законопроект 2541а).

Депутати прийняли за основу зміни до Кодексу адміністративного судочинства ( законопроект 3154), який має на меті зобов'язати суди негайного розглядати позови про примусове видворення або затримання для ідентифікації іноземців та осіб без громадянства.

Прийнято закон 3040 про створення Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів,

Залишається законопроект 3041 про фінансування Нацагентства з питань розшуку отриманих від корупційних злочинів активів.

Скандальне питання про "недискримінацію за сексуальними вподобаннями" на порядку денному не стоїть.

Рада законопроект Європа візи

Знак гривні
Знак гривні