Як створюють «мурал»? Художники продовжують розмальовувати Київ

У центрі Києва, у дворі поблизу офісу ТЕКСТІВ на Великій Житомирській сьогодні іспанський художник почав ромальовувати глуху стіну шестиповерхового будинку. Це буде так званий «мурал», тобто картина на всю стіну. Автор — стріт-художник Октаві Арісаралава (Аріс). Робота над графіті триватиме близько 9 днів, поки відомо лише те, що на малюнку буде зображений робітник. Мурали в подібному стилі художник малював у Польщі та Литві.

Протягом останніх місяців у Києві з’явилося більше 20 муралів. Художник розповів Текстам, що не хоче, аби його малюнок був обтяжливим: «Зараз багато тиску, деякі мурали не всім подобаються. Тому я хочу спробувати намалювати це графіті, якщо воно сподобається людям, я буду малювати ще». Аріс пояснив, що використовує неагресивні неяскраві кольори, щоб малюнки краще сприймалися.

Аріс уперше в Україні, до цього він працював в США, Британії, Франції, Португалії, Туреччині, Бельгії та інших країнах світу. В доробку художника — десятки стріт-малюнків. Наразі ведеться відеозйомка, після завершення роботи над малюнком охочі зможуть побачити увесь процес створення графіті.

художник мурал місто

Знак гривні
Знак гривні