Депутат Блоку Порошенка: адміністрація Порошенка вступається за Юру Єнакієвського

Адміністрація президента просила генпрокурора Віктора Шокіна "допомогти в питанні" непродовження санкції на арешт соратника Віктора Януковича Юрія Іванющенка.

Про це з посиланням на свої джерела написав у блозі на "УП" депутат від БПП Сергій Лещенко.

Депутат зазначив, що припинення такої санкції стало б підставою для зупинення розшуку через Інтерпол, що дозволило б Іванющенку, який зараз живе в Росії, подорожувати світом.

За словами Лещенка, на це намагався вплинути особисто голова АП Борис Ложкін, який, імовірно, й досі має спільні інтереси з Іванющенком щодо "Укрспирту".

Депутат також додав, що спроби соратника Януковича домовитися з владою щодо непереслідування тривають уже певний час.

"Минулого місяця була спроба підіграти Іванющенку в частині продовження санкції суду на його розшук. Уже коли суддя виніс ухвалу про його подальший розшук, на рівні генпрокуратури почалися дивні рухи, аби відкликати подання до суду щодо Іванющенка. Вже після винесення ухвали! Завдяки суспільному розголосу цього сценарію вдалося уникнути", – додав він.

Крім того, адвокати екс-олігарха подали скаргу на санкцію про затримання Іванющенка, хоча закон чітко вказує, що така санкція оскарженню не підлягає, а суд не відхилив її, а прийняв до розгляду. Слухання заплановане на 4 листопада.

За словами Лещенка, поки такі спроби захистити Іванющенка зазнають невдач через вихід справи у публічну площину.

суд іванющенко янукович порошенко

Знак гривні
Знак гривні