Рада не прийняла важливий для обороноздатності закон про електронний реєстр військовозобовязаних. Істерику закатали Кужель і Парпсюк

Рада сьогодні направила проект закону про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних до комітету для підготовки на повторне перше читання.

"Не можна робити ніякі електроні списки військовозобов'язаних, бо вони завтра ж будуть на столі в Путіна," - сказав при обговоренні "сотник" Парасюк із трибуни ВР.

Дмитро Лиховій, журнаісті колишній моблізований, котрий частину терміну відслужив у військоматі міркує: "Через таких парасюків і через БЮТ парламенту не вистачило голосів за абсолютно нормальний законопроект про електронний реєстр військовозобов'язаних.

Депутати спромоглися лише відправити проект на повторне перше читання (бо він узагалі був на межі провалу)."

Народний депутат із фракції "Батьківщина" Олександра Кужель намагалася виштовхнути з парламентської трибуни нардепа з "Народного фронту" Андрія Тетерука. Інцидент відбувся під час обговорення законопроекту про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

Під час виступу Тетерука до трибуни підійшла Кужель, заявивши, що нардеп бреше, після чого спробувала виштовхнути його з-за трибуни.

Незабаром Тетерук завершив виступ і, не приховуючи емоцій, покинув трибуну.

Нагадаємо, законопроектом пропонується, що персонально-якісний облік призовників і військовозобов'язаних передбачає облік відомостей (біографічні дані, стан здоров'я, результати співбесід тощо) щодо призовників і військовозобов'язаних, які узагальнюються в особових справах призовників або в облікових картках військовозобов'язаних і реєструються в Єдиному державному реєстрі військовозобов'язаних. Ведення персонально-якісного обліку покладається на районні (міські) військові комісаріати.

Відповідно до законопроекту, внесення завідомо недостовірної інформації про військовозобов'язаних (призовників) в Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних, посадовою особою органу ведення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних, на який покладено такий обов'язок, - тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

маразм законопроект армія верховна рада парасюк

Знак гривні
Знак гривні