США радикальніші за ЄС: відкрито, хоч і неофіційно, кажуть, що Шокіна треба звільнити

США відкрито зажадали звільнення Шокіна. Сполучені Штати дуже незадоволені кришуванням корупції з боку Генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Про це сказав на засіданні бізнес-форуму "Україна-США" Джон Хербст, колишній посол США в Україні, а зараз – директор Центру Євразії імені Діну Патрісіу в Атлантичній раді, повідомляє Kyiv Post.


Позиція ЄС: Якщо існує людина, що найбільше заважає безвізовому режиму з ЄС - це Шокін

"Це абсолютний скандал, що пан Шокін є генпрокурором... Порошенко насправді не розуміє, наскільки руйнівним це є для репутації на Заході", – сказав екс-посол.
Гербст напряму звинуватив президента Петра Порошенка у тому, що Шокіна досі не звільнено, зауваживши, що той не тільки провалив процеси проти корупціонерів, але й допомагав корупції разом із судовою владою.

Провал керівництва України у боротьбі із корупцією – основна тема розмов серед закордонних партнерів країни, роз'яснив Гербст.

"Рівень роздратування у Вашингтоні дуже високий. Німеччина та Євросоюз поділяють настрої США," – зауважив дипломат.

Гербст також висловив припущення, що Порошенко має звільнити Шокіна найближчим часом, хоча "інсайдерської інформації на цю тему не має".

Нагадаємо, Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, чим поставив під загрозу можливе скасування віз до ЄС.

маразм сша шокін прокуратура Європа візи

Знак гривні
Знак гривні