Два села на Луганщині звільнені тільки на картах Генштабу (ВІДЕО)

Села Лобачеве і Лопаскіно розташовані на «українському» березі Сіверського Дінця серед пісків і лісів на значній віддалі від більш великих населених пунктів.

З цієї причини історично жителі були пов'язані з протилежним, а нині окупованим берегом річки. Там знаходяться найближча школа і дитячий садок, сільська рада й амбулаторія. І якщо в Лобачевому вже потроху працюють магазини і є газ, то Лопаскіне позбавлено навіть таких благ цивілізації, - повідомляє Інформатор.

«Благодійний фонд «Восток-СОС» залишається єдиною організацією, яка зуміла вже вдруге дістатися з гуманітарною допомогою до сіл. Але з причини близькості до фронту зробити це без супроводу ЗСУ неможливо.

Населення двох сіл сьогодні становить менше 300 чоловік. Транспорт використовується тільки особистий, маршрутного не було і до війни. Проблемно з наданням швидкої меддопомоги.

Але основна примітність у житті сіл - човнове сполучення через річку, яке існувало навіть під час бойових дій. Не припиняється воно і зараз.
Детальніше - у сюжеті.

Громадське доповнює:

Залежність «українського» села від території під владою так званої «ЛНР» полягає в забезпеченні електро- та газопостачання, сільській інфраструктурі, яка залишилася на «тому боці», у віддаленні Лобачева від інших крупних населених пунктів. Все це впливає на посилення зв'яків між селищами по обидва береги річки, незважаючи на бойові дії та політичні розбіжності.

проблема луганщина село

Знак гривні
Знак гривні