Касько: люди у верхівці ГПУ працюють на діамантових прокурорів, залякуючи тих, хто бореться з корупцією

Заступник генерального прокурора Віталій Касько заявляє, що стосовно співробітників Генеральної інспекції, які розробляли спецоперацію по затриманню прокурорів Володимира Шапакіна та Олександра Корнійця, підозрюваних у корупції, Військова прокуратура розслідує дві справи.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу, передає Цензор.

На питання про те, чи зник конфлікт у Генпрокуратурі, який виник після затримання "діамантових прокурорів", він відповів: "Ситуація заморозилась, але сама проблема не зникла".

Також він зазначив, що відкриті проти його підлеглих справи ще не закриті:

"Як мінімум дві справи розслідує Військова прокуратура стосовно працівників Генеральної інспекції. Ці абсолютно надумані кримінальні виробництва є засобом психологічного тиску на прокурорів і слідчих.

Також одну справу намагаються за певною схемою реанімувати через суд.

Вона стосується наших слідчих, прокурорів, працівників СБУ та суддів апеляційного суду. Ця справа була закрита після громадського резонансу на другий день після відкриття.

Тепер якимось чином постанова про закриття цього виробництва виявилася у підозрюваного Володимира Шапакіна, який не має ніякого відношення до цієї справи, і він оскаржив її в суді.

Тобто, це така "схема", щоб відновити кримінальне провадження за нашими прокурорам, але вже через суд.

Про що це говорить? Про те, що вищі посадові особи Головного слідчого управління ГПУ як працювали на захист "діамантових прокурорів", так і працюють. Тим самим дається сигнал іншим прокурорам, що проблеми в системі будуть саме у тих, хто бореться з корупцією, а не навпаки".

скандал корупція суд прокуратура конфлікт

Знак гривні
Знак гривні