Корбан, Павличенко, Мосійчук, Мельничук, Думчев, Балашов і Вейдер: усього в мери Києва йде 29 кандидатів

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала 29 кандидатів у мери Києва на місцевих виборах 25 жовтня.

Про це повідомляє Інсайдер з посиланням на голову Київського тервиборчкому Михайла Терещенка.

За його словами, остаточне рішення про реєстрацію кандидатів було прийнято тервиборчкомом на засіданні згідно з календарним планом, 1 жовтня.

Зокрема, за посаду мера боротимуться чинний мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко - від партії "Блок Петра Порошенка" та "Солідарність". депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Євген Рибчинський (самовисуванець), депутат Київради Сергій Гусовський як кандидат від партії "Всеукраїнське об'єднання "Самопоміч", депутат Ради Сергій Мельничук (самовисуванець), Олександр Пузанов від партії "Опозиційний блок".

Також участь у виборах візьмуть Борислав Береза, який зареєстрований як кандидат від "Партії рішучих громадян", Олександр Омельченко - як кандидат від партії "Єдність", Геннадій Корбан - від партії "Українське об'єднання патріотів "УКРОП", Володимир Рубан - від партії "Офіцерський корпус", Анастасія Білоус - від партії "Відродження України", Володимир Бондаренко - від партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Олександр Мирний - від партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", Сергій Думчев - від партії "Рух за реформи" і Василь Гацько від партії "Демократичний альянс".

Крім того, тервиборчком зареєстрував кандидатами в мери Києва Наталію Новак від Громадянської позиції і Любов Богаченко від партії Жінки України, лідера партії Блок Дарта Вейдера Дарта Вейдера, Романа Михайлова від партії Сила Людей і Віктора Чорного від партії Право народу.

Також зареєстрований екс-голова Київміськадміністрації Володимир Макеєнко, Тетяна Монтян від партії "Спільна дія", Ігор Мосійчук від "Радикальної партії" Олега Ляшка, Юрій Єхануров від партії "Відродження".

Крім того, зареєстрований Дмитро Павличенко від Української республіканської партії та Олексій Самохін від партії "Автомайдан", самовисуванець Микола Дульський і Олександр Матш з партії "5.10"

Питання реєстрації Геннадія Балашова від партії "5.10" переносилося через невідповідність дати проведення конференції територіальної організації термінам, вказаним законодавством, проте комісія в підсумку зареєструвала Балашова кандидатом.

Нагадуємо, вибори відбудуться 25 жовтня.

вибори-15 київ кандидати політика

Знак гривні
Знак гривні