У черговому американському коледжі псих з доступом до зброї відкрив стрілянину. 9 убитих разом зі стрільцем

Щонайменше дев'ять людей загинули і ще сім були поранені у стрілянині, яку відкрив стрілок у кампусі коледжу Ампква в місті Роузбург (штат Орегон).

Нападник убитий під час перестрілки з поліцією, розповів місцевий шериф Джон Ханлін.

Раніше повідомлялося про 13 загиблих.

За попередньою інформацією, стрілок був озброєний рушницею.

Інцидент трапився близько 10:30 за місцевим часом.

На місці трагедії працюють експерти з ФБР.

Американські ЗМІ з посиланням на офіційні джерела назвали ім'я людини, яка влаштувала стрілянину в Орегоні. За їхніми даними, стрілка звали Кріс Харпер Мерсер, йому було 26 років.

Деякі ЗМІ повідомляють, що Мерсер не був студентом коледжу. Також повідомляється, що поліція вже допитала його сім'ю.

Раніше президент США Барак Обама виступив зі зверненням, у якому закликав посилити закони про продажі та носіння зброї.

"Ми не єдина країна на Землі, де є люди з психічними захворюваннями або охочі заподіяти шкоду іншим. Але ми - єдина з передових країн на Землі, де такі масові розстріли відбуваються кожні кілька місяців", - сказав президент.

Кампус

Коледж, де сталася стрілянина, розташований у місті Роузбург, штат Орегон, у сільській місцевості за 281 км на південь від Портленда. У ньому навчаються близько 3 тисяч студентів.

Кампус коледжу розташований за 9,5 кілометрів від міста. Сам коледж не зовсім традиційний навчальний заклад: середній вік його студентів становить 37 років. Коледж був заснований в 60-х роках для того, щоб допомогти жителям округу отримати знання для певної діяльності або підготувати їх до вступу у звичайний коледж.

Колишні студенти розповідають, що минулого року в коледжі тривала дискусія, чи потрібно для його кампусу забезпечити озброєну охорону.
Як повідомляється, студентів на автобусах евакуювали з кампусу до місцевого експоцентру.

сша зброя кримінал

Знак гривні
Знак гривні