Ми вистрелили собі в ногу. В українському санкційному списку - декілька міжнародних репортерів із репутацією

Людина, що відповідала за складення санкційного списку (про недопуск на територію країни), наразила українську владу на найбільший за останній час міжнародний скандал, або краще сказати, піар-катастрофу

По-перше, у список внесли декількох журналістів ББС - Стіва Розенберга та Емму Велш, які були достатньо розумними, щоб не підтримувати явно ДНР-ЛНР, навіть працюючи з окупованої території, і мають відносно незаплямовану репутацію.

По-друге, до списка потрапили два іспанських журналіста (Антоніу Памплієга та Ангел Састре), щодо яких на цей момент існує велика підозра, що вони були викрадені мусульманськими терористами з так званої "Ісламської Держави" (ІД, донедавна ІДІЛ). Якими б журналістами вони не були, але симпатії зараз на їх боці (відомо, що викрадення ІДІЛом знімає майже всі попередні гріхи).

Включення подібних журналістів у санкційний список уже викликало дуже гостру негативну реакцію представників міжнародної преси (один із прикладів), які встигли назвати це обмеженням свободи слова та іншими образливими словами. Безумовно, наслідки для міжнародного іміджу України від цих дій будуть дуже поганими - це одна із найбільших піар-помилок української влади за останній час.

До речі, цікавий факт - Україна ввела санкції проти Росії останньою.

скандал журналісти фейл україна санкції

Знак гривні
Знак гривні