Симптоматичне: Антонюк, відсторонений за підозрою в лобіюванні інтересів олігархів, знов очолює Державіаслужбу (+ДОКУМЕНТ)

Денис Антонюк, відсторонений на час службового розслідування за підозрою в лобіюванні інтересів "олігархів" (читай МАУ Коломойського), знову керує Державіаслужбою.

Як відомо, Антонюк з 1997 і до призначення головою Державіаслужби працював у МАУ Коломойського.

Відсторонений на час службового розслідування Денис Антонюк із 31 серпня повернувся на посаду голови Державної авіаційної служби України.

"Розпорядженням Кабінету міністрів України від 1.07.2015 №658-р голова був відсторонений від виконання обов'язків до завершення службового розслідування.

За результатами вказаного службового розслідування було складено відповідний акт та направлено в Кабінет міністрів України. Відповідно до частини 2 статті 32 закону України "Про державну службу" тривалість відсторонення від виконання обов'язків не повинна перевищувати термін службового розслідування. З 31.08.2015 Антонюк Д. Ю приступив до виконання своїх обов'язків", - ідеться в документі.

Денис Антонюк був відсторонений Кабміном на період службового розслідування 2 липня, після того, як 26 червня губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі звинуватив його в в тому, що той обслуговує олігархічні інтереси при розподілі призначень на авіамаршрути.

Незабаром після цього, 7 липня, Антонюк поскаржився на Саакашвілі в ГПУ у зв'язку з незаконним, на його думку, відсторонення від посади.

Володими Ар'єв з цього приводу поширив документ:

"Колективно звернулися до прем'єр-міністра з вимогою замінити голову Державіаслужби, який лобіює монополію одного з авіаперевізників. Приємно, що міністр транспорту Андрій Пивоварський на нашому боці.

Повернення Антонюка відбулося технічно, бо закінчився термін проведення перевірки, за результатами якої Антонюка рекомендовано звільнити. Але папірець дивовижно "застряг" у нетрях Кабміну. Тому разом ми маємо добитися звільнення місця голови Державіаслужби для прогресивного очільника, а не сервільного посадовця."

скандал корупція коломойський антонюк транспорт

Знак гривні
Знак гривні