СБУ почала амністію бойовиків, які добровільно здадуться (ВІДЕО)

Служба безпеки України повідомляє про старт програми, яка передбачає повернення бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР» на підконтрольну Україні територію. Програма поширюється на осіб, які:

* готові добровільно відмовитися від участі в терористичній діяльності і співпрацювати з правоохоронними органами України;

* не брали участь у вбивствах, тортурах, згвалтуваннях та інших тяжких злочинах;

* мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на благо України.

Тільки у 2015 році за добровільну відмову від участі в незаконних збройних формуваннях українськими судами звільнено від кримінальної відповідальності понад 60 осіб. Всі вони зараз перебувають у своїх сім'ях.

Рішення судів розміщені на сайті (www.reyestr.court.gov.ua).

СБУ доносить цю інформацію до родичів бойовиків, які проживають на території України.

Протягом двох тижнів такі зустрічі вже проведені з членами 52 сімей.

У роботу широко залучені волонтерські та громадські організації, керівники місцевих органів самоврядування Донбасу та Української православної церкви.

15 серпня на підконтрольну України територію повернувся один з бойовиків, який, ознайомившись з програмою, відмовився від перебування на тимчасово окупованій території і добровільно здався правоохоронцям.

Підстави для звільнення від кримінальної відповідальності для учасників терористичних формувань т.зв. «ДНР/ЛНР» передбачені в межах чинного законодавства України.

Німецька хвиля

донеччина амністія тероризм луганщина суд

Знак гривні
Знак гривні