Депутат: проти Гонтарєвої порушено справу за зловживання владою (ДОКУМЕНТ)

У Міністерстві внутрішній справ порушено справу проти голови Національного банку України Валерії Гонтаревої і колишнього директора Гендепартаменту банківського нагляду НБУ Алли Шульги. Про це повідомив народний депутат України Віталій Купрій у Facebook.

"Після мого звернення до Арсена Авакова МВС нарешті відреагувало на зловживання голови НБУ Валерії Гонтаревої і колишнього директора Гендепартаменту банківського нагляду НБУ Алли Шульги. Провадження розпочало Печерське райуправління ГУМВС України в м. Києві за 1 ч. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", – написав нардеп.

Відповідні відомості зазначено у відповіді на депутатський запит Купрія.

Гонтарєва про це не знає

Голова Національного банку Валерія Гонтарева не отримувала від правоохоронців повідомлення про відкриття проти неї кримінальної справи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

"Голові Національного банку України Гонтаревій Валерії Олексіївні про відкриття кримінального провадження проти неї нічого не відомо", - сказано в ньому.

Відповідних повідомлень від правоохоронних структур вона не отримувала.

"Голова НБУ зверталася з листом до Державної служби фінансового моніторингу з проханням повідомити про причини і підстави скерування запиту на всі банки України про надання інформації про стан банківських рахунків і фінансових операцій Алли Шульги, яка до 15.04.2015 працювала на посаді директора гендепартаменту банківського нагляду і членом правління НБУ, і в роботодавця не було нарікань до її роботи", - йдеться в повідомленні.

НБУ зазначає, що Шульга завчасно надавала декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2013, 2014 і 2015 роки до моменту її звільнення з посади.

скандал кримінал гонтарєва нбу купрій нацбанк

Знак гривні
Знак гривні