Американський експерт назвав українських військових одними з найкращих у світі

Один із провідних військових фахівців США в темі АТО назвав знайомство з українськими бійцями "найбільшою честю свого життя".

Про це в інтерв'ю ТСН розповів американський військовий експерт Філіп Карбер, підкресливши, що тренери "страшенно щасливі" через нагоду займатися з українцями, - повідомляє УНІАН.

"Ми і справді спершу хотіли показати і навчити їх тому, що знаємо самі. Але тут дивна річ: ми навчилися більшого в українців, ніж навчили їх. Вони досвідченіші, вони переживали такі обстріли, під які ми в житті не потрапляли. Вони постійно працюють під наглядом безпілотників, ми такого в житті не переживали. І проти них – вся найновіша російська зброя. Це електронна війна, у нас немає подібного досвіду", - переповів експерт слова своїх друзів, які працювали із бійцями ЗСУ на Яворівському полігоні під Львовом.

Карбер зізнався, що вражений тим, як воюють українці.

"Я дуже вражений тими "малюками" на фронті, тими дітьми. Вони живуть у надзвичайно складних умовах, під постійними артилерійськими і мінними обстрілами, які повторюються по кілька разів на день, ніхто не може передбачити, чи виживе він завтра або навіть сьогодні вночі. І те, що я можу бути поруч із ними, – це найбільша честь у моєму житті", - зізнався американець.

"Я зустрічав чимало українських командирів, там, на фронті, і от що я можу сказати: вони круті. Вони відрізняються від нас, не всі однакові, але я дуже вражений ними. Під час останньої своєї поїздки я був зі спецпризначенцями з Лану (полігон Широкий Лан - УНІАН). Це були і морські піхотинці, і інші загони, і я можу сказати: вони – одні з найкращих у світі", - додав він.

експерти армія командири америка війна

Знак гривні
Знак гривні