Суд стягнув з Укрнафти мільярд гривень заборгованості за податками

22 липня акціонери змінили голову правління компанії. Ним став англієць Марк Роллінс. Наразі він не приступив до виконання своїх обов’язків. Оперативний контроль над підприємством здійснює менеджер "Привата" Коломойського.

НАК "Нафтогаз України" пропонує Державній фіскальній службі притягнути до відповідальності посадових осіб ПАТ "Укрнафта" за несплату податків.

Заборгованість "Укрнафти" зі сплати податків і дивідендів становить близько 10 млрд гривень.

Окружний адміністративний суд Києва стягнув з "Укрнафти" 1,043 млрд грн на користь Охтирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Сумській області.

Про це йдеться в рішенні суду від 24 липня, - пише Інсайдер.

Кошти мають бути стягнуті за рахунок готівки, що належить "Укрнафті" та з рахунків у банках, які обслуговують компанію.

Зокрема, компанія заборгувала 819,34 млн грн з рентної плати за користування надрами для видобування нафти. З рентної плати за користування надрами для видобування природного газу – 220,7 млн грн. З рентної плати за користування надрами для видобування газового конденсату – 3,74 млн грн.

Заборгованість "Укрнафти" зі сплати податків і дивідендів на 1 липня становить близько 10 млрд гривень, з яких 7,3 млрд – заборгованість зі сплати податків.

"Укрнафта" в січні-червні 2015 року отримала чистий прибуток у розмірі 3,91 млрд грн, що в 2,7 раза (на 2,46 млрд грн) більше показника за аналогічний період минулого року.

В ході зборів 22 липня акціонери компанії "Укрнафта" вирішили направити весь чистий прибуток за 2014 на виплату дивідендів.

Раніше "Укрнафта" оголосила про 4,5 млрд грн чистого прибутку за 2014 рік. Однак у підготовлених до засідання акціонерів документах зазначено, що за міжнародними стандартами фінансової звітності, чистий прибуток "Укрнафти" за минулий рік склав 1,26 млрд грн.

50%+1 акція "Укрнафти" належить державі в особі НАК "Нафтогаз України", близько 42% - компаніям, афільованим з групою "Приват" Ігоря Коломойського.

економіка нафта скандал коломойський

Знак гривні
Знак гривні