Почався суд у справі побиття журналістів під маєтком Чеботаря. Судять - побитих журналістів

У Львові пройде суд за участю людини, яка пограбувала знімальну групу в Лісниках - Сергія Гаврилка. Але судити будуть не його. Це Гаврилко подав до суду на журналістів: "Порочать честь та ділову репутацію".

Аваков захищає Чеботаря, звинувачує журналістів

"Ті, хто запитували в мене, як там просувається справа з нападом - а не просувається взагалі. Нас судять, не їх", - пише журналіст Денис Бігус.

Нагадаємо, у травні на групу, яка знайшла в селі Лісники під Києвом комплекс котеджів сім'ї зам-міністра МВС Чеботаря, напали. Група у складі зятя замміністра Олега Поліщука, директора АТП зятя - Сергія Гаврилка і ще одного невстановленого чоловіка заблокували автомобіль журналістів, влізли всередину, придушили оператора і відібрали відеокамеру та реєстратор з відзнятим відео будинку.

Як міліція "не знайшла" зятя замміністра, який напав на журналістів і викрилась корупція (ФОТО, ВІДЕО)

Всі опізнані. Однак повідомлення про підозру Поліщуку так і не вручено. Два місяці прокуратура Києво-Святошинського району смикала журналістів й операторів на допити. Наприкінці попросили "привезти для експертизи якусь іншу вашу камеру, щоб ми могли порівняти її з уламками першої".

Всі нападники опізнані. Але "Ой, ну вони поки свідки", - пише Бігус.

Тиждень тому справу передали в прокуратуру Ірпінського району "у зв'язку з неефективністю слідства". Чому Ірпінського - невідомо.

Чеботар, який був утік до Відня, вже повернувся, і за словами знайомих, осів у радниках в Авакова. Підтвердити це або спростувати не можна, тому що МВС відмовляється надати список радників.

скандал корупція кримінал побиття журналістів чеботар мвс

Знак гривні
Знак гривні