Печерський суд випустив організатора тітушок

Суддя Печерського суду Середа Катерина Олександрівна змінила запобіжний захід Рагімову Таваккулу Магерраму огли з утримання під вартою на домашній арешт за місцем проживання у Харкові з 21:00 до 07:00.

Про це пише правозахисник Павло Дикань.

"Це одна з небагатьох справ Майдану, яку на сьогоднішній день вдалося практично повністю розслідувати, та затримати винних. Завтра вона спрямовується до суду. І в цей момент головного підозрюваного звільняють з-під варти. Вам це нічого не нагадує?

Очевидно, що суддя Середа повторює сценарій, вдало використаний суддею Волковою при звільненні Дмитра Садовніка, який у результаті втік від слідства і зараз переховується, здогадуємось, де саме."

(Командир "Беркуту" Дмитро Садовник, підозрюваний у співучасті в масових вбивствах на Майдані, зник з-під домашнього арешту)

Рагімов, будучи міліціонером, організував тітушок із харківського Оплоту, які приїхали до Києва спеціально з метою організації та скоєння провокацій, залякування, викрадень, катувань та інших злочинів проти протестувальників.

Рагімов був затриманий навесні 2015 року у Харкові й утримувався під вартою до сьогоднішнього дня.

При цьому за час ведення досудового слідства з боку адвоката Рагімова та його родичів здійснювався тиск та залякування свідків та потерпілих.
Незважаючи на обґрунтовану підозру у скоєнні тяжких злочинів, на підтверджені факти тиску на свідків та потерпілих, тобто на очевидне існування ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, суддя Середа відпустила злочинця з-під варти з мінімальним обмеженням його прав і очевидно, що існує величезна вірогідність того, що і ця особа зникне, а злочин залишиться непокараним.

Суддя Середа переведена із Запоріжжя до Києва указом Януковича від 13 лютого 2014 року.

суд антимайдан корупція мвс

Знак гривні
Знак гривні