Хижак проти чужого: За скандалом із Торнадо може стояти боротьба за кришування торгівлі з ДНР-ЛНР

Скандал із ротою "Торнадо" зненацька почався після повідомлень про те, що бійці "Торнадо" затримали ешелон із коксом і чавуном.

"Всю ніч надходили дзвінки з наказом відпустити товар", - стверджував замкомроти.

Командир роти Онищенко звинувачував голову Управління МВС у Луганській області в "кришуванні" "контрабанди" з ЛНР.

У результаті, як відомо, вісьмох бійців "Торнадо" затримали за "катування та згвалтування".

***

Онищенко, командир "Торнадо", і справді багато разів судимий. Сам він відомий тим, що кришував копанки, а потім воював із сепаратистами за контроль над копанками. Можливо, тому й став "патріотом" і пішов у спецбатальйони МВС.

Цікаво, що Аваков від самого початку не знати того, що приймає відомого кримінального авторитета з ДНР Руслана Онищенка, не міг.

Але головний прокурор Матіос заговорив про це тільки зараз.

Див. статтю Террористы из ДНР развязали войну с уголовниками за контроль над «копанками»

***

Онищенко, у свою чергу, звинувачує головного міліціонера області Науменка в "кришуванні" "контрабанди" в/з ЛНР.

Анатолій Науменко і справді цікавий персонаж. У народі він давно був відомий як "Толік Железяка" за кришування металобрухту та характер.

З репортажу Insider, датованого травнем 2014 року:

Віднедавна ГУ МВС у Луганській області очолює Анатолій Науменко. Найм’якше, що я чув про нього від посадових осіб і місцевих депутатів, – "ненадійна людина".

У Старобільську місцевий депутат стверджує, що Анатолій Науменко відомий у народі як "Толік Железяка". Це відображає як його характер, так і той факт, що міліціонер, як стверджує депутат, "кришував" ринок металобрухту.

А підполковник Міноборони [у майбутньому - скандальний комбат "Айдара" й депутат від Ляшка] Сергій Мельничук навіть змусить мене записати на диктофон, хто кому і скільки начебто "заніс" за призначення Науменка, але оскільки підполковник не навів доказів, обмежимося одним цікавим фактом.

Незадовго до призначення Науменка на посаду начальника ГУ МВС Арсеном Аваковим, так званий "народний губернатор" Луганщини, голова "Луганської народної республіки" (ЛНР) Валерій Болотов призначив того-таки Анатолія Науменка "народним міліціонером".

скандал кримінал онищенко торнадо луганщина науменко мвс

Знак гривні
Знак гривні