Укрнафті дали сім днів, щоб сплатити державі понад 5 млрд

"Укрнафті" дано сім днів, щоб сплатити рентні платежі, інакше можливе анулювання ліцензій.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства екології та природних ресурсів у Twitter, - пише Економічна правда.


Див. також: За протистоянням Коломойського і влади спостерігали всі. Проте на результат мало хто звернув увагу

"Укрнафті" дано 7 днів, щоб сплатити рентні платежі, інакше можливе анулювання ліцензій. (За поданням фіскальної служби)", - йдеться у повідомленні Мінприроди.

"Я отримав звернення ДФС про вжиття заходів у зв'язку з несплатою "Укрнафтою" великих сум рентних платежів та інших податків... Я дав розпорядження Держгеонадр прийняти рішення про призупинення дії ліцензій та дозволів на надрокористування", - сказав глава Мінекології Ігор Шевченко на брифінгу в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, в "Укрнафти" буде сім днів з моменту прийняття рішення Держгеонадр на оплату боргів перед бюджетом. "Якщо вони не заплатять борг, всі ліцензії будуть анульовані і потім виставлені на аукціон", - сказав він.

Міністр екології нагадав, що своєчасна сплата ренти та інших податків є одним із зобов'язань для власників спецдозволів на надрокористування.
Раніше виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник повідомив, що борг "Укрнафти" за ренту за видобування вуглеводнів становить близько 5,5 мільярда гривень.

Як відомо, "Укрнафта" також відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів, які набігли за три роки. Кінцевий термін цієї виплати сплив ще 10 квітня.

Свою відмову від виплати дивідендів компанія пояснює тим, що "Нафтогаз" у 2008 році вилучив у "Укрнафти" газу на 2,6 мільярда гривень і досі за нього не розрахувався. У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Держава контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського – 42%. Компанією досі керує менеджмент Коломойського.

економіка нафта скандал коломойський

Знак гривні
Знак гривні