Київ визначив, як змінити Майдан і вшанувати Небесну сотню (ФОТО)

Переможцями конкурсу на найкращий проект реконструкції Майдану Незалежності та меморіалізацію подій Революції Гідності стали проекти митців із семи країн.


Раніше ми писали про конкурс "Територія Гідності", тут можна подивитися конкурсні роботи у великому розмірі

На жаль, проекти, які передбачали повну пішоходизацію Хрещатика, не перемогли.

Так, у номінації 1

- громадський простір Майдану та центрального ядра Києва, перемогу здобув проект, розроблений авторським колективом з Тайваню, - повідомляє Правда Києва.

У номінації 2

- збереження пам’яті про події Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, переміг проект від авторського колективу з Італії.

Дивитись у великому розмірі (клікніть на малюнок):

У номінації 3

- будівля "Українського дому", переміг проект українських митців із Києва.

Дивитись у великому розмірі

Журі вирішило не присуджувати першу та другу премії у IV номінації (проект Музею Майдану/Музею Свободи), оскільки ці проекти потребують доопрацювання разом із робочою групою Музею.

Як відомо, міжнародний відкритий конкурс "Територія Гідності" був оголошений минулого року. Для участі у ньому було подано 478 заявок із 40 країн світу.

Згодом розробили 148 проектів. Голосування за кращі роботи проходило в інтернеті. Наразі на сайті demos.org.ua можна переглянути його результати.

Із 30 травня 2015 року на Майдані Незалежності проходить виставка проектів, поданих на конкурс "Територія Гідності".

5-7 червня відбулося засідання журі конкурсу під головуванням урбаніста, письменника, архітектора зі Швейцарії Карла Фінгерхута.

краса майдан київ

Знак гривні
Знак гривні