Яценюк: держава через угоду Тимошенко не може замінити людей Коломойського в Укрнафті

Між урядом України та міноритарними акціонерами "Укрнафти" в 2009 році було укладено угоду, яка передбачає можливість звернення до Лондонського суду в разі зміни менеджменту компанії.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив під час години запитань до уряду в парламенті.

"Ми не можемо змінити керівництво компанії "Укрнафта", – заявив Яценюк.

Про це пише Інсайдер.

За словами голови уряду, Кабмін під керівництвом Юлії Тимошенко в 2009 році уклав угоду з приватними акціонерами "Укрнафти", яка передбачає можливість звернення до Лондонського суду у випадку зміни державою керівництва компанії.

"Якщо тільки уряд почне міняти керівництво компанії "Укрнафта", то уряд почне відповідати в Лондонському суді з позовом приблизно на $5 млрд, так як угода передбачає, що зміна керівництва компанії неможлива з боку держави", – сказав Яценюк.

Раніше член наглядової ради "Укрнафти" Ігор Коломойський заявив про намір міноритарних акціонерів "Укрнафти" подати в суд на НАК "Нафтогаз України" і державу Україна позов на $5 млрд у першій половині червня. За словами бізнесмена, вже визначені адвокати і суд, в який планується звернутися.

Раніше Ігор Коломойський заявив, що не бачить підстав для відсторонення керівництва компанії "Укрнафти" через наявність 5,1 млрд грн податкового боргу компанії перед держбюджетом.

Питання зміни керівництва ПАТ "Укрнафта" може бути розглянуте на зборах акціонерів компанії 22 липня.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", ще 42% контролює група компаній, пов'язана з фінансово-промисловою групою "Приват", яка здійснює оперативний контроль над підприємством.

скандал коломойський яценюк нафта тимошенко

Знак гривні
Знак гривні