Vogue назвав вишиванку трендом сезона (ФОТО)

В американській версії авторитетного видання Vogue українську вишиванку назвали гарячим трендом сезону.

За словами автора матеріалу, стильна вишита блуза в Бохо-стилі, що набирає популярність в останні роки, насправді має національність.

"Український вплив очевидний у речах в наших шафах. Думаєте, що чудові вишиті селянські блузи в стилі Бохо були безнаціональні? Подумайте ще раз. Будь то вихід festival-girl Алекси Чанг у вишитій селянської сорочці родом зі Східної Європи з парою звичайних джинсових капрі, або слов'янський червоний орнамент на показі колекції Valentino весни 2015, український традиційний костюм навмисне чи несвідомо є модним лейтмотивом протягом багатьох років", - пише видання.

Крім того, популярність вишиванки пояснюють появою нового українського дизайнера - Віти Кін. Вона створила цілу колекцію вишиванок для повсякденного гардероба і швидко завоювала прихильність західних колег.

Vogue також звернув увагу на те, що інтерес до української культури - це не просто модне явище. За словами авторів видання, Україна завжди намагалася акцентувати увагу на власній самобутності.

І тепер, після всіх випробувань, які Україні довелося пережити, використання українських мотивів в одязі, на думку авторів Vogue, не просто данина моді, а навіть об'єднуюча ідея.

краса україна

Знак гривні
Знак гривні