Порошенко продовжує сподіватися на безвізовий режим з ЄС найближчим часом

Заява, яка постійно повторюється, обіцянка всіх українських політиків, виконання якої постійно відкладається.

Президент Петро Порошенко сподівається, що Україна разом з європейськими партнерами зможе сформувати вичерпний перелік кроків, які Україна має здійснити до кінця року для того, щоби найближчим часом впровадити безвізовий режим з ЄС, - пише Інсайдер.

Про це він заявив на прес-конференції після пленарного засідання саміту Україна - ЄС.

"На нашому саміті ми приділили значну увагу питанню надання громадянам України можливості безвізових поїздок в ЄС. Ми сподіваємося, що здійснена Україною робота буде на належному рівні оцінена Єврокомісією та дозволить нам після представлення результатів 12 травня оціночній місії провести необхідні консультації, сформувати вичерпний перелік кроків, які Україна має здійснити до кінця року для того, щоби найближчим часом впровадити безвізовий режим з ЄС", - заявив Порошенко.

"І я розраховую на вашу підтримку, шановні панове президенти (Дональд Туск та Жан-Клод Юнкер – прим. ред.) в контексті проведення Ризького саміту Східного партнерства 21-22 травня, на прийняття відповідної позитивної доповіді Єврокомісії, що стане потужним сигналом ЄС українському народові", - каже президент.

Раніше Петро Порошенко заявив, що війна з Російською Федерацією не повинна бути перешкодою для безвізового режиму України з Європейського союзу. Про це він заявив сьогодні під час пленарної сесії 17-го саміту Україна-ЄС, передає РБК-Україна.

"Не менш важливим кроком ЄС щодо підтримки нашого вибору і здобутків України в процесі реформ вже найближчим часом має стати рішення про надання громадянам України можливості безвізового в'їзду в ЄС", - сказав Порошенко.

Порошенко підкреслив, що ЄС повинен ухвалити рішення про надання Україні безвізового режиму, незважаючи на російську агресію і те, що Україна частково не контролює кордон з Росією.

Як вже повідомлялося, президент Європейської Ради Дональд Туск на саміті Східного партнерства у Ризі прагне зобов’язати Євросоюз і Україну запровадити безвізовий режим для українських громадян "якнайскоріше, наскільки це можливо".

україна Європа

Знак гривні
Знак гривні