Порошенко: вбивства Калашникова й Бузини - провокація, їх треба розслідувати з максимальним зусиллям

Президентові Петру Порошенкові доповіли про обставини убивств екс-нардепа Партії регіонів Олега Калашнікова та проросійського журналіста Олеся Бузини.

"Очевидно, що ці злочини – події одного ряду. Їх природа і політичний сенс зрозумілі – це свідома провокація, яка лиє воду на млин наших ворогів", - цитує Порошенка Інсайдер.

"Вона спрямована на дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні, на дискредитацію політичного вибору українського народу", – заявив він.

Порошенко також зазначив, що розкриття цих резонансних злочинів – це справа честі для правоохоронних органів.

"Я вимагаю від правоохоронних органів у найкоротший термін знайти виконавців і назвати організаторів останніх убивств. З огляду на резонансність учинених злочинів, правоохоронні органи мають регулярно звітувати перед суспільством про перебіг і результати слідчих дій", – сказав він.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович засудила вбивство журналіста, письменника та колишнього редактора газети "Сегодня" Олеся Бузини, вчинене в Києві в четвер.

"Цей жахливий акт є ще одним нагадуванням про небезпеки, пов'язані з журналістикою як професією. Це вбивство має бути негайно і повністю розслідуване компетентними органами", – заявила Міятович у четвер та висловила співчуття родині колегам О.Бузини, повідомляє прес-служба ОБСЄ.

У зв'язку з подією вона закликала владу України "виділити всі необхідні ресурси, щоб розслідувати всі напади на журналістів".

Міятович наголосила, що в Україні особи, які вчинили насильство над представниками ЗМІ, а також їхні натхненники не повинні залишитися безкарними.

бузина кримінал калашников порошенко

Знак гривні
Знак гривні