Тривають бої за аеропорт і 29-й блокпост

В районі 29-го блокпосту вночі продовжуються бої. Під обстріли також потрапляють населені пункти у цьому районі.

Як розповіла журналіст Громадського Настя Станко, яка зараз працює у зоні АТО, сьогодні снаряд потрапив у село Тошківка, що у декількох кілометрах від 29-го блокпосту. Від снаряду залишилися велика воронка, будинки поруч значно пошкоджені. Серед місцевого населення ніхто не постраждав.

Також, за інформацією українських військових, у бік 29-го блокпосту із населеного пукнту Желобок вирушило п'ять танків. Желобок зараз частково контролюється українськими військовими, частково - сепаратистами.

Нагадаємо, Минулої доби було обстріляно Станицю Луганську, Новотошківку і Нижнє Попаснянського району. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

Новотошківку, яка розташована за два кілометри від 29-го блокпосту на трасі Бахмутка, обстрілювали з артилерії та «Градів» спродовж всієї ночі. Є прямі попадання снарядів у житло, кілька будинків серйозно пошкоджені. Перебиті лінії електропередач, тому в селі відсутнє світло та центральне водопостачання. Поранених і загиблих серед мирних мешканців, як стверджують у прес-службі, немає.

В Нижньому є прямі попадання в житлові будинки, три з них відновленню не підлягають. Інформація про потерпілих з’ясовується. В Чорнухиному один зі снарядів вибухнув на подвір’ї лікарні, вибиті шибки та двері, пошкоджений фасад. Ніхто з людей не постраждав. В селищі вже четверту добу немає світла, туди виїхали ремонтні бригади.

«В селищі Артема поблизу Станиці Луганської внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджені дві електричні підстанції та насосна станція, вибуховими хвилями вибиті шибки в житлових будинках та сільській школі. В сусідньому селі Плотина реактивними снарядами з «Градів» пошкоджені десять будинків (вибиті шибки, знесені дахи)», - йдеться в повідомленні.

Вночі також тривав обстріл із важкої артилерії та «Градів» Станиці Луганської. В центральній частині внаслідок прямого попадання снаряду цілком зруйновано магазин «Катюша», крім того пошкоджені 10 будинків, п’ять із яких відновленню не підлягають. Поранених та загиблих серед мирного населення немає. В райцентрі перебитий газопровід середнього тиску, сусідні селища Валуйське, Макарове та Артема залишаються без світла та газу.

Зараз у Станиці тривають бої із застосуванням автоматичної зброї на залізничній станції Кіндрашівська Нова.

У районі донецького аеропорту продовжуються бої.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Терористичні війська дійсно підірвали перекриття нового терміналу аеропорту. Є загиблі серед військовослужбовців української армії та поранені», – розповіли у відомстві.

Одночасно у МОУ підтвердили, що група українських військовослужбовців потрапила до полону сепаратистів.

«Супротивник несе численні втрати у значно більших обсягах, ніж ми. Наші воїни продовжують залишатися у будівлях та території аеропорту та на опорних пунктах навколо летовища», – зазначили у міністерстві.

війна донеччина луганщина

Знак гривні
Знак гривні