Україна ввела посилений рівень протидії тероризму

В Україні посилюється рівень задіяння усіх суб'єктів по боротьбі з тероризмом.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Для убезпечення українських громадян, забезпечення їхнього захисту та спокою, рівень задіяння усіх суб'єктів по боротьбі з тероризмом на всій території України є посиленим! СБУ у співпраці з усіма силовими міністерствами та відомствами будуть вживатися усі можливі заходи для недопущення дестабілізації ситуації з боку диверсантів і терористів", - йдеться на сайті відомства.

У зв’язку з цим СБУ просить усіх громадян зберігати спокій та допомагати українським силовим структурам у боротьбі з ворогом, інформуючи про загрози вчинення диверсій, провокацій чи терористичних актів.

Тим часом Збройні сили України зупинили просування російських кадрових військових в районі між 29-м та 31 блокпостами на Луганщині.

Про це розповів на брифінгу речник штабу АТО Андрій Лисенко, - повідомляє кореспондент INSIDER.

Нагадаємо, українці відійшли з 31-го блокпосту.

За його словами, на даний момент в районі цих блокпостів тривають запеклі бої.

"Всупереч домовленостям українські військові підрозділи були атаковані на півночі зони АТО регулярними військовими формуваннями збройних сил РФ. Але сили АТО зупинили просування російських військ", - заявив Лисенко.

Він також додав, що Росія підтягнула до українського кордону ще три мотострілкові тактичні групи в районі населених пунктів Куйбишево, Каменськ-Шахтинський, Матвієв курган, а також артдивізіон в районі населеного пункту Веселий.

Рада Безпеки ООН проведе сьогодні відкрите засідання, в ході якого обговорить загострення ситуації на сході України. Засідання РБ ООН, яке намічено на 15:00 за місцевим часом (22:00 за Києвом), скликане на вимогу делегації Литви, яка є непостійним членом Радбезу.

Спочатку передбачалося, що обговорення буде проходити в закритому форматі, але за наполяганням делегації США було вирішено провести відкриту зустріч, в якій зможуть взяти участь українські дипломати, говориться в повідомленні.

З часу підписання мінських угод у вересні 2014 року російські бойовики, всупереч домовленостям, захопили близько 500 кв. км української території.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив прес-секретар МЗС Євген Перебийніс.

"Насправді Росія зараз розвинула роботу по тому, щоб максимально дестабілізувати ситуацію в Україні, щоб максимально змістити лінію розмежування в інтересах терористів і російських інтересах, для того, щоб перед переговорами, які будуть відбуватися у Берліні, і можливими переговорами на найвищому рівні у Астані, закріпити ті позиції, які вони вже давно порушили", - заявив дипломат.

Петро Порошенко вирішив скоротити візит до Швейцарії і вже завтра повернеться до України.

Про це на своєму Фейсбуці написав прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Порошенко на постійному зв'язку з нашими військовими. Щойно начальник Генерального штабу та міністр оборони доповіли про ситуацію в районі Донецького аеропорту та 29, 31 блокпостів. Завтра в зону АТО вилітає секретар РНБО Турчинов", - додав Цеголко.

сбу тероризм

Знак гривні
Знак гривні