Гірше за санкції для Путіна: Саудівська Аравія готова й далі знижувати ціну на нафту

Джерела Wall Street Journal повідомляють, що Саудівська Аравія згодна прийняти ціну за нафту в районі $60 за барель.

Також влада країни упевнена, що економіки Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки зможуть витримати таку ціну.

Повідомляють, що найбільша в ОПЕК країна-виробник нафти, скорегувавши позицію, не буде виступати в найближчій перспективі за скорочення видобутку, навіть якщо ціни продовжать зниження.

Ще на початку листопада чиновники ОПЕК говорили про ціну в $70 за барель як про таку, коли серед країн-членів організації може початися "паніка".

Саудівська Аравія перед останньою зустріччю країн ОПЕК у листопаді у Відні вивчала пропозицію Венесуели про різке зниження квот на видобуток.

Однак угода, пише газета з посиланням на свої джерела, не відбулася після того, як Росія відмовилася прийняти участь у загальному скороченні виробництва.

Саудівська Аравія була готова підтримати зниження, тільки якщо Венесуела переконала б піти на такий крок нафтовидобувні країни, що не входять в ОПЕК.

У цьому зв'язку Росії і Мексиці було запропоновано зменшити виробництво на 500 тис. барелів на день, щоб сумарне зниження усіма країнами, включаючи ОПЕК, склало 2 млн барелів. Однак домовитися про це не вдалося.

На думку аналітиків, нинішня позиція Саудівської Аравії, швидше за все, буде в тому, щоб підтримувати ціни на зниженому рівні в найближчі місяці.

економіка нафта путін

Знак гривні
Знак гривні